fredag 30 september 2011

På begäran.

Eftersom det är en hel del av mina läsare som inte har tillgång till tidningen som jag var med i så kommer jag nu skriva ner hela intervjun här. Som ni säkert märker har en del av svaren skrivits ihop under samma fråga, men jag är, som sagt, väldigt nöjd. Hoppas ni blir glada nu =)
1. Hur kommer det sig att du startade en bokblogg?
- Jag har läst andra bokbloggar i ett par år. Eftersom jag läser jättemycket ville jag testa. När det plötsligt kom besökare fortsatte jag. Från början var bloggen mest en läsedagbok för min egen skull. Jag läser från en halv timme till hela natten, varje dag. När jag var liten läste mamma och pappa högt för mig och min syster. Jag vill att alla ska läsa och hitta sin favoritbok. Det blir sådan kärlek till den boken som man inte kan hitta någon annan stans.

2. Vad läser du helst?
- Det mesta men inte så mycket chick litt. Senaste boken är "Till skogs" av Tara French som är spänning/deckare. Jag lyssnar mycket på rock och hårdrock och läser gärna om artisterna också. I princip de enda biografierna jag läser är just om musiker. Den bok jag ser fram emot mest i höst är Duff McKagans "It´s so easy (and other lies)"

3. Vilka är dina favoritböcker?
- Svår fråga. "Shantaram" av Gregory David Roberts kräver lite tid till att börja med, men man ska inte ge upp. "The dirt" om Mötley Crue som ger en inblick i 80-talet. Man måste inte gilla bandet för att gilla boken. "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafon är en helt magisk bok som det inte går att sluta läsa. Sedan jag var tio-elva år har jag dessutom läst om Jules Vernes "En världsomsegling under havet" en gång om året. Det är världens bästa bok.

4. Hur mycket tid lägger du på din blogg?
- En till två timmar om dagen. Jag läser många andra bokbloggar också. Det är en väldigt bra stämning mellan oss. Vi är aktiva på varandras sidor, har bra kontakt, tipsar varandra och kör bokbyten.

5. Lägger du mycket pengar på böcker?
- Innan hade jag en budget för månaden och veckan. Nu är det lite blandat, jag köper på nätet, lånar böcker, handlar på loppis och ibland får jag recensionsexemplar. Det är väldigt olika. Ljudböcker är också bra. Då kan man städa och göra annat under tiden. Det är ett bra alternativ och finns att låna på biblioteket om man inte kan eller har tid att läsa.

(Om jag hade sagt hur mycket pengar jag lägger på böcker hade jag nog blivit kontaktad av någon form av psykolog. Det är inte en risk jag vill ta. Där av den "hemliga" summan.)

3 kommentarer:

 1. Tack för det! Roligt att läsa! Jag skrattade tyst för mig själv när jag läste det sista om psykologen:)!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att få läsa!
  (Håller också summan pengar jag lägger ut på böcker i månaden hemlig, fast mest för mig själv :))

  SvaraRadera
 3. Ja, jag känner att den summan är bäst att hålla för sig själv! Kul att ni gillade det =)

  SvaraRadera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!