lördag 11 februari 2012

Där inne i hjärtetrakten.

Idag var jag och min syster på Erikshjälpen och snokade runt bland billiga böcker. De har verkligen massor och för en otroligt billig peng. Jag roffade snabbt åt mig 3 titlar och höll dem när kroppen. Skydda dem. Så som jag brukar göra. Men ju längre tid vi var i butiken desto längre bort från hjärtat kom böckerna. Mot slutet höll de på att glida mig ur händerna. Och det var då jag kom på det- jag har ingen lust längre. Jag måste skriva det igen för att förstå det. Jag har ingen läslust längre. 
Som ni vet är det mycket annat som tar upp min tid, men så har det varit under andra perioder av mitt liv och jag har ändå alltid haft läslusten kvar. Så är det inte nu. Kanske kommer den tillbaka....nån gång. Jag tänker fortfarande mycket på böcker, dammar av och klappar på de böcker som står i mina hyllor, men kärleken till dem känns som en dalande förälskelse. Just nu är min värsta tanke att jag kanske inte ens kommer handla något på bokrean. Det har aldrig hänt! Det känns även som att det hade varit som att slå sista spiken i kistan, lägga ner stridyxan och dra täcket över huvudet.
Vi (jag och böckerna) får se vad som händer. 
Mitt hjärta är en smula krossat och jag hoppas det går att lappa ihop.

4 kommentarer:

 1. Oj, vad dramatiskt det låter. Men det är väl bara att låta bli tills du en dag vill läsa igen? Det finns annat kul att göra också ;) Och har man som du dessutom bokbloggat intensivt kommer ju bakslagen antar jag. Ta det lugnt, så ska du se det ordnar sig. Bokrean klarar sig ändå. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, jo det blir ju lite dramatiskt. Men det känns verkligen som att det fattas något..
   Ska bara ta det lugnt nu och vänta på att lusten kommer tillbaka.
   Jag är tveksam om bokrean kommer klara sig utan mina pengar ;)

   Radera
 2. Vad tråkigt för dig! Det är nog sådär i perioder i livet, då det är mycket annat som lockar och pockar. Ditt lässug kanske kommer tillbaka någongång senare! Och gör det inte det så har du väl något annat du glädjer dig åt! Ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får verkligen hoppas det! Saknar att krypa upp i soffan med en riktigt bra bok.

   Radera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!