fredag 27 januari 2012

Att ta det onda med det goda.

Ju mer jag lär mig desto mer skit glor jag på. Just nu (och antagligen i 2 1/2 år framöver) pluggar jag röven av mig. Det är sjukdomar, läkemedelsberäkning och katetrar för hela slanten. Ibland går det bra, riktigt bra, och ibland går det åt helvete. I vilket fall som helst så lär jag mig något och kul har jag! Men man kan ju inte ha roligt jämt.
Ju smartare jag blir desto fler usla tv-program letar det sig in i hjärnan. Jag kan nu för tiden, utan några som helst problem, glo på "Hjälp, min fru är besatt av sitt marsvin", "How clean is your house?" och 12 avsnitt av "Plastikdoktorn 90210". Det har smugit sig på som en jobbig förkylning.
Det känns som en hel livstid sedan jag hade ett hjärndödande jobb men plöjde en bok i veckan. På den tiden ägde jag inte ens en tv...
Det är ju lite kruxigt när man har en bokblogg. Kan kanske börja recensera "Kirurgiska sjukdomar" istället för skönlitterärt. Stannar ni kvar ändå?

12 kommentarer:

 1. Klart vi gör!

  Vad är det du ska bli?

  SvaraRadera
 2. Puh! =) Jag ska bli sjuksköterska, men jag får en fil.kand också så det kanske blir lite forskning med. Inte bestämt mig riktigt ännu.

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där. När huvudet är trött så vill den bara ha lättsmält underhållning. Äh, det behöver inte ens vara underhållande, bara det rör på sig :)

  Klart vi stannar kvar. Vi kanske kan lära oss något på köpet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Skönt att inte känna sig ensam :)

   Radera
 4. Klart vi stannar kvar :-)

  Och jag får väl samtidigt önska dig lycka till med studierna fram över.

  Precis som jag skrev på min blogg igår så tappade jag bort läsandet när jag pluggade jag också. Det varken hinns eller orkas med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Pia! Nej, man orkar tyvärr inte läsa i samma utsträckning. Det är tur att ni andra bokbloggare finns så jag kan läsa vad ni läser =)

   Radera
 5. Klart vi är kvar :) Och förstår precis hur det är. Då är det bra med ljudböcker så man slipper anstränga sig överhuvudtaget. Lycka till med studierna!!

  SvaraRadera
 6. Härligt att du är kvar! Ja, ljudböcker är en riktigt höjdare i detta läge. En promenad mellan plugghysterin med en bra bok i öronen är riktigt nice.

  SvaraRadera
 7. Du blir inte av med mig heller :-) det kan jag lova. Lycka till och kämpa på med pluggandet och på med ljudböckerna då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns skönt! Och jag visste väl att du skulle slå ett extra slag för ljudböckerna, Erika ;)

   Radera
 8. Alltsa, jag ar ju lite efter nar det galler TV-program i sverige, finns det program om folk som ar besatta av marsvin? Och i sadana fall, handlar det om att de ar sjukligt fortjusta i marsvin eller att marsvinet har tagit over deras sjal? Bada upplaggen skull ju ge lite intressanta vinklingar, maste jag saga! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Nej, det finns inte (tack å lov!) något program som heter så. Men det skulle lika gärna kunnat finnas det med tanke på vad för annat skit som visas. =)

   Radera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!