tisdag 19 juli 2011

Ofrivilligt köpstop.

Egentligen ska jag sluta tjata om hur trist det är att jobba bort hela sommaren. Jag borde vara tacksam med tanke på att en av jobbets konkurenter nyss gick i konkurs. Jag är tacksam för mitt sommarjobb, men det gör det inte mindre tråkigt. Framför allt är det bristen på pengar som stör. Jag väntar på den stora, feta lönen som kommer i augusti. Då jäkla ska här handlas böcker!
   För som det ser ut nu har jag inte handlat en enda bok (förutom till mamma i födelsedagspresent) sedan i maj och det börjar kännas lite olustigt. I vanliga fall brukar jag köpa ca 4 pocketböcker i månaden och har alltid som avsikt att läsa en i veckan. Nu blir det ju, som ni vet, inte riktigt så. Men de finns iallafall i mitt hem i oändlighet och jag kan läsa dem när jag vill. (Och framför allt kan jag ta fram och fingra och klämma på dem när jag vill.)
  Nu har jag istället blivit en flitig biblioteksbesökare. Inget ont i det alls, men jag känner mig lite elak. Jag samlar på mig böcker och reservationer i samma takt (om inte fortare) som jag brukar göra när jag har pengar. Det ligger travar med bibloböcker hemma och jag har abslout inte mer tid bara för att jag har mindre pengar. Snarare tvärt om. Men jag höjer väl utlångingsfrekvensen på vårt lilla bibliotek med ca 1000% och det kan väl ingen klaga på? =)

P.s Läsfrekvensen är dock fortfarande låg, men jag gör mitt bästa. D.s

6 kommentarer:

 1. Tur att det finns bibliotek! Låna på du!! Biblioteken njuter säkert av att ha dig som låntagare!

  SvaraRadera
 2. Jag det är en väldans tur =)

  SvaraRadera
 3. På något sätt så känner jag mig alltid så rik när jag lånar böcker på biblioteket. Man kan liksom låtsas att man äger alla böcker i världen. Vet att det inte riktigt är samma sak som att äga dem men ändå :)

  SvaraRadera
 4. Åh, det var fint tänkt. Nästa gång jag går till bibblan ska jag tänka så. Mitt. Bara mitt! Mohaha!! Eller nej, men nästan ;)

  SvaraRadera
 5. Hehe, bra där :)
  Eller också kan man gå till de där bokhandlarna som har kafé och vars böcker man kan låna och läsa när man fikar. Vet inte om du har någon sån nära dig men de är också toppen. Blir låååånga fikor bara och risken är att man köper med sig boken hem men trevligt är det.

  SvaraRadera
 6. Åh en sån bokhandel låter mysig. Tror dock inte att det finns i närheten. Måste kanske ta mig till någon större stad för att få uppleva det. Men det kanske man ska ta som en dagstripp någon dag när jag är ledig =)

  SvaraRadera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!