måndag 4 juli 2011

Sommarenkät!

Denna roliga enkät hittade jag hos Boklusen


Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?
Jag skulle hoppa rakt in i Borta med vinden. Att få höra fraset från de fina klänningarna, lyssna på Scarletts gnäll och bli löjligt förtjust i Rhett är en dröm!


Vilken bok ska du börja på härnäst?
Jag vet faktiskt inte. Det ligger en hel trave på nattduksbordet, men just nu är jag helt uppe i Gargoylen och vill inte att den ska ta slut.


Hur får du oftast boktips?
Självklart får jag många tips från andra bokbloggare, men jag är ganska duktig på att fylla på min vill-ha-lista helt själv.


Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?
Det blir nog en hel hög med chick-lit böcker som jag vet att jag aldrig kommer att läsa igen och som kanske inte var så bra från början. Att bränna böcker är inte ok men om man nu ska göra det kan det ju vara lite färggrannt =)


Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?
Egentligen borde det kanske vara Fahrenheit 451 eftersom den kan tänkas vara lite uppmuntrande i en sådan situation. Men nej! Självklart är det the one and only En världsomsegling under havet. Den har allt!!


Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?
Jag skulle hoppa rakt in i Outlander-serien, knuffa undan Claire och kasta mig i armarna på Jamie. Oh la la, vilken man!


Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?
Jag skulle stanna upp, tappa hakan och fråga Jules Verne vad fasiken han höll på med.


Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?
Jag skulle skriva en bok om mig och min syster. Hon jobbar som zombieologist vid Umbrella Inc* och jag är expert på geografi. Tillsammans reser vi världen runt och mördar zombier.
*Om det hade funnits på riktigt så lovar jag att hon hade jobbat som det.


Vilken typ av böcker behövs det fler av?
Böcker som får en att gapskratt! Typ Tre män i en båt och Dumskallarnas sammansvärjning.


Finaste budskapet från en bok du har läst?
Det vet jag nog inte riktigt, men världens finaste citat kommer från Shantaram. "Det är ingen hemlighet om den inte gör ont att behålla" Så sant!

9 kommentarer:

 1. Kul enkät! Jag skulle nog svara samma sak - Borta med vinden och Gabaldon..... :D

  SvaraRadera
 2. Ja, Jamie och Rhett få hjärtat att banka lite extra ;)

  SvaraRadera
 3. Roligt att läsa dina svar! Och visst behövs det fler roliga böcker, men det är svårt att skriva roligt, åtminstone tycker jag att det är svårt att hitta bra "roliga" böcker:)!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag tycker också att det är svårt. Ofta anses ju chick-lit vara roliga, men det är inte den typen av rolighet som jag menar =)

  SvaraRadera
 5. Grrrrr! Har försökt kommentera här flera gånger men mitt internet är så kasst idag så det bara försvinner. Vill ju säga att jag gillar jättemycket den här enkäten och att tjejen som skrivit den är 13år är också helt grymt. Bra frågor.
  Vill också ha fler roliga böcker. Gärna ironiska och syrliga =)

  SvaraRadera
 6. Men nu gick det =)
  Ja, jag har hört att hon är väldigt ung. Vad har hon för bloggadress?
  Du får också fylla i =)

  SvaraRadera
 7. Här kommer bloggadressen :)
  http://bokclara.blogspot.com/
  En finfin bokblogg!

  SvaraRadera
 8. citatet från Shantaram är ett av mina favoriter också. vilken mysig blogg du har! :)

  SvaraRadera
 9. Ja, det är verkligen ett helt underbart citat. Tack ska du ha C. Ska ta en titt hos dig nu =)

  SvaraRadera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!