onsdag 13 april 2011

Deckartips mottages tacksamt!

Jag är inte sådär jättebra på att läsa deckare. Ofta tröttnar jag, inte för att "deckargåtan" är dålig, utan för att de poliserna/kriminalare som löser fallen är så förutsägbara.Trötta, överviktiga män med alkoholproblem. Det kanske är att generalisera eller så har jag bara läst fel böcker.
Nu när påskveckan närmar sig och  läsning av en deckare är obligatorisk skulle jag behöva er hjälp. Kan ni tipsa mig om en, eller flera, riktigt bra deckare? En som är så bra så man biter nagelbanden blodiga och knappt kan somna. Eller ja, det funkar med en allmänt bra också. =) Jag skriver ner vilka jag har läst och gillat så ni inte behöver tipsa om dem. 
Patient 67 av Dennis Lehane
Alla böcker av Roslund/Hellström
Nästan alla av Peter Robinson
Utan ett ord av Linwood Barclay
(Pinsamt kort lista, men jag sa ju att jag inte var så bra på det där med deckare.)


Tack på förhand för alla tips ;)

9 kommentarer:

 1. Carin Gerhardsens böcker är jättebra! Börja med Pepparkakshuset

  SvaraRadera
 2. Jag är inte heller så väldigt förtjust i deckare. Men jag gillade verkligen hajpade Gillian Flynns "Vass egg". Det är nog mitt bästa tips!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Stuart MacBride, han är lite egen. Han skriver trovärdigt om kvinnor och alla personer är lagom bra och lagom dåliga. Ingen är överdrivet god eller överdrivet ond eller överdrivet deckaraktig.

  Det låter ju väldigt lagomt, men det är snarare väldigt bra.

  SvaraRadera
 4. Rött regn av Dennis Lehane är helt klart min favorit av honom, så om du gillade Patient 67 tycker jag du ska läsa den!

  Harlan Coben är riktigt bra!

  Anne Holt är alltid bra. Hon har en kvinna som huvudkaraktär. Karin Fossum är intressant, titta in på min blogg om du vill, har skrivit mer om henne där så sent som igår :)

  Jo Nesbö gillar jag starkt. Likaså Arne Dahl. Åh Arne Dahl. Han kan jag rekommendera varmt!!

  SvaraRadera
 5. Om du gillar zombier också, så måste jag tillägga att Stuart MacBride nu även skrivit en scifi-deckare, fast den benämningen låter helt fel. Det är iaf en av de bästa bästa böcker jag läst. Helt makalös.

  http://feuerzeug.wordpress.com/2011/01/27/halfhead-ar-helt-fantastisk/

  SvaraRadera
 6. Jag är inte direkt överförtjust i deckare, men mina absoluta favoriter är Maria Lang och Agatha Christie. Klassiskt, klassiskt och fungerar än idag! Bland Christie har jag många favoriter men Mordet på Orientexpressen är riktigt bra! Bland Maria Lang rekommenderar jag Mördaren ljuger inte ensam eller Tragedi på en lantkyrkogård, bland andra. Bland nyare böcker gillade jag faktiskt Kristina Ohlssons Änglavakter, tredje boken av henne (skrev om den för några dagar sedan). Hoppas du hittar något!

  SvaraRadera
 7. Kristina Ohlssons deckare är bra. Börja med Askungar, sedan Tusenskönor och sist Änglavakter. Åh, lyckos dig som har dem kvar!

  SvaraRadera
 8. Poeten av Michael Conelly är en av mina favoriter.

  SvaraRadera
 9. Tack så otroligt mycket för alla tips. Läshögen växer =)

  SvaraRadera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!