onsdag 23 mars 2011

Bokgeografi Norge

Veckans bokgeografi (den första jag är med på) presenteras av Enligt O och handlar om Norge.


1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Norge eller är skriven av en författare med anknytning dit.
Jag tänker direkt på boken Dinas bok skriven av Herbjorg Wassmo. En mycket, mycket bra bok som även blivit film med  Maria Bonnevie i rollen som Dina.


2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Norge. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.
Margit Sandemo. Min räddande ängel under tonåren. Sagan om Isfolket är en serie jag gärna återkommer till och har många underbara minnen till. Margit har även skrivit en bok som heter Vi är inte ensamma, men den har jag inte läst ännu.


3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Norge, som du inte läst, men är nyfiken på.
Jag har i och för sig läst Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset men jag var inte mer än 11 år gammal och tyckte den var helt värdelös. Tror jag ska läsa om den snart för jag kommer inte ihåg ett skvatt från den.


4 kommentarer:

 1. Kul att du hänger på! Har faktiskt inte läst något av Herbjorg Wassmo, men tänkte göra det i år. Hon finns med i min Boktolva 2011. Har faktiskt inte läst någon av de andra av dina två författare heller.

  SvaraRadera
 2. Åh, Dinas bok glömde jag av. Härligt att du påminde mig om Wassmo. Hennes böcker är riktiga sträckläsare!

  SvaraRadera
 3. Sagan om Isfolket har jag tänkt att läsa hur länge som helst. Verkar vara en sjukt bra serie :)

  SvaraRadera
 4. Dinas bok är som du säger mycket, mycket bra. Även om det var ungefär lika längesedan med Kristin Lavransdotter för mig så minns jag den varmt.

  SvaraRadera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!