måndag 21 mars 2011

För första gången (Jag vs.Tekniken)

I dagens tekniska värld räknas jag nog som en dinosaurie. Jag har ingen IPhone, min dator är stationär, jag skaffade mitt första USB minne för ett år sedan och jag klarade mig alldeles utmärkt utan internet fram tills för ca 5 år sedan. När jag har lärt mig en sak vill jag att det ska vara så. Alltid. Jämt.
   Ja, jag är en sådan som tyckte det var besvärligt när jag var tvungen att skaffa mig en bankdosa. Jag tyckte om att gå till banken, lämna in min bunt med räkningar till kassören och så vart det klart. Många av de sakerna jag har hängt fast vid förstår jag är gammalmodiga och uråldriga, men det där med att gå i en bokhandel och klämma på böckerna innan man köper dem kan ni väl hålla med om är bra. Jag känner att jag måste ha lite stöd här!
   I vilket fall som helst. Meningen med detta inlägg var att få fram att jag har gjort något nymodigt för första gången på väldigt länge. (Ja, jag är stolt över det!)
Jag har streamat en ljudbok. Det var hur enkelt som helst. Jag klickade in på "mitt" biblioteks hemsida, valde under ljudböcker, knappade in mitt lånekortsnummer och klickade på länken. Vips så var det någon (i detta fallet Martina Haag) som började prata.
Ibland är det bra med dessa nymodigheter trots allt.

(Jag återkommer i ett senare inlägg och berättar om boken (Underbar och älskad av alla) föll mig i smaken.)

2 kommentarer:

  1. Jag har också testat det där med att streama från biblioteket. Bra grej faktiskt!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar som du att gå i bokhandel och klämma på böcker men visst är det fantastiskt att man kan både lyssna och läsa böcker utan att behöva röra på sig. Vet inte om du sett det här inlägget från debutantbloggen: http://debutantbloggen.wordpress.com/2011/03/14/ar-jag-forst-i-sverige/
    Gjorde mig helt tekniklycklig!

    SvaraRadera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!