fredag 11 mars 2011

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Den enda boken jag kan komma på är Tusen små bitar och det var egentligen inte boken i sig som fick mig att ändra en åsikt jag hade, utan Oprah.
Som jag minns det blev det ett jäkla rabalder när det visade sig att boken inte var till 100% "äkta". Oprah som hade hyllat boken avigt och rätt blev helt plötsligt fly förbannad på James Frey. Anledningen till att hon blev förbannad och ställde Frey till svars (enligt min mening) var för att hon hade gjort bort sig genom att hylla boken. Där fick Frey sitta i hennes soffa och skämmas för att han inte hade talat sanning. Jag blev så förbannad! Det kan väl kvitta? Boken är helt fenomenalt bra. Så hon fick mig att ändra uppfattning om henne via boken. Nu tittar jag aldrig på Oprah mer!
(Jag kom på en till...
Shantaram. Den fick mig kanske inte att packa väskan och dra till Indien direkt, men jag är inte riktigt lika avigt inställd mot landet som jag var tidigare. )

1 kommentar:

  1. Jag tyckte också att det var en jättebra bok och tyckte inte heller att det spelade någon roll att den inte var 100 % sann.

    SvaraRadera

Din kommentar betyder mycket för mig. Tack!